المپیاد یک مسابقه علمی است و پیشرفت علمی میتواند یکی از گزینه های مطلوب نوجوانان باشد. شرکت در مسابقه ای بزرگ انگیزه ای بزرگ و کوششی بیشتر طلب میکند و اگر دانش آموزی این انگیزه را در خود احساس کند چرا باید آن را ناکام گذارد؟ از سوی دیگر اکنون المپیاد علاوه بر راهی برای پیشرفت علمی به عنوان یک مسابقه برای تعیین سرنوشت نیز بدل شده است. شما با کسب مدال میتوانید از مزایای نخبگی بهره مند شوید، امتیازاتی که اگرچه برای کوششی چند ساله اندک و ناچیز هستند، اما در ایران امروز میتوانند کورسوی امیدی به سوی آسایش ذهنی و موفقیت باشند. همچنین باور عمومی این است که فرد “المپیادی” در همه جای دنیا از احترام ویژه برخوردار است و تا انتهای زندگی علمی خود میتواند از فواید برنده شدن در این مسابقه استفاده کند.

وقت‌هایی فکر می‌کنم چرا یک دانش‌آموز که می‌تواند آزاد و راحت باشد و حداقل‌های آموزشی را با موفقیت بگذراند و در میان خانواده و دوستان تحسین شود، به خود فشار می‌آورد و المپیادی می‌شود تا اگر شانس یاری کند و تا آخر همچنان پر انرژی باشد، مدالی بگیرد و اگر هم نشد، سرزنش و زخم زبان دوستان و خانواده را به جان بخرد و خود را شکست خورده ببیند! دیدن تصویر رویایی حلقه گل و مدالی بر گردن در حال برگشت از مسابقات خارجی چقدر ارزش دارد که سالانه حدود 150 هزار نفر برای قرار گرفتن در این سی و چند نفر اینقدر خشن و جسورانه رقابت علمی می‌کنند؟ چرا بهترین سال‌های زندگی را صرف المپیاد می‌کنیم؟ باز به سوال اول برگشتم، المپیادی کیست؟ به جز مدال چه به دست می‌آورد که اینطور جدی از وقت و پول خود هزینه می‌کند؟

1- المپیادی کسی است که توانایی‌های دانش‌آموزی خود را عمیق می‌کند. اگر فرض را بر این بگذاریم که بچه‌هایی که در رشته‌های نظری تحصیل می‌کنند قصد دارند در این زمینه هم موفقیت داشته باشند (فرض محال که محال نیست)، باید توانایی کسب دانش را در خود تقویت کنند. برنامه‌ریزی دقیق مطالعاتی و تمرین تکنیک‌های خلاصه‌نویسی و مرور مطالب و حل تمرین، نکاتی است که یک المپیادی طی یک تا چند سال آن‌ها را به خوبی فرا می‌گیرد و این را توشه‌ای برای آینده‌ی علمی خود بر می‌دارد.


2- المپیادی کسی است که شوق یاد گرفتن و کسب دانش را به جای خواندن مطالب مجلات زرد، صفحه‌ی حوادث و اخبار زندگی مشاهیر، صرف فهمیدنِ با زحمت می‌کند. بزرگ‌ترین لذت زندگی آن لحظه است که با شوق چیزی را می‌فهمیم و ناخودآگاه “آهان” بر زبان جاری می‌شود. این لذت را در چشمان کودکان که هر لحظه در حال فهمیدن هستند ببینید. وقتی زحمت یادگیری از زندگی می‌رود، برق چشمان هم کمرنگ‌تر می‌شود. ما در بزرگی سعی می‌کنیم باز هم از یاد گرفتن لذت ببریم و چون حوصله‌ی زحمت نداریم، سراغ دانش‌های بی‌دردسر مثل مجلات زرد و زندگی‌نامه‌ها می‌رویم. تا حالا فکر کرده‌اید که چرا عکس‌های خصوصی از زندگی بقیه اینقدر پرطرفدار است و چرا بی‌ارزش‌ترین اخبار حوادث دنیا را اینطور دنبال می‌کنند؟ همه به دنبال فهمیدن موضوعی تازه هستند و از آن لذت می‌برند؛ چه بهتر که این لذت با دانشی مفید و تخصصی همراه ما باشد.


3- المپیادی کسی است که برنامه‌ریزی درسی مناسب دارد و برای پیش‌دانشگاهی و کنکور و کارشناسی ارشد و … توشه بر می‌دارد. به جای اینکه سال کنکور برود سراغ مشاور و فلان‌قدر پول بدهد تا یک برنامه‌ی درسی تخیلی! بگیرد، خودش آزمون و خطا می‌کند و چیزهایی را درمی‌آورد که هزار تا مشاور هم نمی‌تواند در باره‌ی او بهش بگوید. فقط خود من می‌دانم که شب‌ها بیدار بمانم و درس بخوانم بازده بیشتری دارد یا صبح‌های زود! ظهرها باید بخوابم یا نه! اختصاصی برای صبح من است یا عمومی! چه خوراکی‌هایی را بخورم بیشتر شاد می‌شوم! اینها را مشاور به من نمی‌گوید. او به دنبال راهکارهای عجیبی می‌گردد تا بتواند با آن‌ها خود را خاص‌تر نشان دهد تا در بازار بزرگ کنکور جایی برای رقابت داشته باشد. بنابراین المپیادی‌ها می‌فهمند آنچه را قرار است بعدا به‌شان فروخته شود.


4- المپیادی کسی است که فرصت چند روز بعدِ کنکور را برای انتخاب شغل و نوع زندگی چند ده سال بعدش کافی نمی‌داند. حتی دیده‌ام کسی مدال نقره‌ی فیزیک گرفته و سال بعد رتبه‌ی 3 کنکور هنر شده است. به همتش آفرین گفتم که انتخاب کرده و فهمیده فیزیک علاقه‌اش نیست! و رفته دنبال هنر و کارگردانی و علاقه‌اش. اگر المپیادی نبود، قطعا 4 سال در دانشگاه فیزیک یا مهندسی مکانیک می‌خواند و بعد می‌فهمید که این کاره نیست.





5- المپیادی کسی است که خود را مجبور به کارهای سخت‌تر بدون اجبار می‌کند و همتی به دست می‌آورد که بیا و ببین. المپیادی‌ها شغل را از سخت به ساده انتخاب می‌کنند و قدرت ریسک خود را بالا می‌برند. اینطور است که حتی غیرمدالی‌های ناموفق در المپیاد هم بازار کار را خوب می‌شناسند و خوب پول درمی‌آورند



المپیاد در فرزانگان پویا




در فرزانگان پویا شعار مدرسه زندگی و آموزش در قالب همه پروری در راس امور قرار دارد. در این راستا ما برای دانش آموزان المپیادی هم شرایطی به مراتب متفاوت تر نسبت به سایر مدارس در نظر می گیریم چراکه کلاس های المپیاد نه با زور و اجبار بلکه با کشف استعداد برنامه ریزی شخصی سازی شده و کلاس های vip با حضور اساتید باشگاه دانش پژوهان جوان، برگزار می شود. در این مجموعه باشگاه المپیاد زیر نظر معاونت آموزشی می باشد و نه تنها معاونتی مجازا وجود ندارد بلکه این ساختار به دانش آموز کمک می کند که همواره ضمن توجه به المپیاد با نظارت دقیق بر فراین درس های عادی خود نیز رشد همه جانبه ای داشته باشد.


تقویم اجرایی:
تابستان هر سال: شروع کلاسها
پایان تابستان: استعداد یابی دانش اموزان پایه دهم و آزمون خودحذفی دانش آموزان پایه یازدهم
پاییز: برگزاری کلاس ها ی تخصصی موضوعی با اساتید مجرب
دی ماه: اردوی مطالعاتی و کلاسهای جمع بندی
بهمن ماه تا شروع المپیادها: برگزاری آزمون های آزمایشی (همه روزه 10 دوره اخیر)
پایان بهمن: تعیین تکلیف دانش آموزان مرجله 2 و ....


در این راستا مفتخریم که علاوه بر معاون آموزشی دبیرستان، مشاور ویژه المپیار جناب آقای دکتر زهتاب از اعضای هیئت علمی باشگاه دانش پژوهان جوان و مدارس برتر در کناد دانش آموزان به صورت هفتگی حضور خواهند داشت

یادمان باشد المپیاد به نوجوتن امروز می آموزد:

حس رقابت پذیری خود را بالا برد

توان مقابله خود با برترین ها مشور را محک بزند

پرکار و پرانگیزه شود

در کلاس های درس پرسشگری کند

مهارت آزمون دادن بیاموزد

دوستان خود را رهبری علمی نماید

و از امتیارات ویژه مدرسه بهره مند شود....