چاپ        ارسال به دوست

روز تکریم خانواده











خانواده در جهان بینی اسلامی از اهمیت و جایگاه ممتازی برخوردار است، نهادی که بخش مهمی از آینده و سرنوشت انسان در آن شکل می گیرد و خداوند در آیه ۲۳ از سوره اسراء چنین می فرماید: «و پروردگارت فرمان داده که جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید. هر گاه یکی از آن دو یا هر دوی آنان نزد تو به سن پیری رسیدند کم ترین اهانتی نسبت به آنان روا مدار و واکنشی چون اوه (خسته شدم) نگو و بر آنان فریاد مزن و با خشونت رفتار مکن و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه بگو.»
دلیل نامگذاری روز ۲۵ ذی الحجه به نام روز خانواده و تکریم بازنشستگان، شان نزول سوره «هل اتی» است. این سوره در منزلت اهل بیت پیامبر(ص) نازل شد که پس از سه روز روزه داری و بخشیدن افطار خود از طرف خداوند مورد لطف قرار گرفتند.
شورای فرهنگ عمومی در ۱۳۸۶ هجری خورشیدی «روز خانواده و تکریم بازنشستگان» را در تقویم رسمی کشور ثبت کرد. در این شورا اتفاق نظر بر این بود که روز بازنشستگان با یک روز در تقویم رسمی کشور تلفیق شود و بهترین روز برای این منظور ۲۵ ذی الحجه یعنی روز خانواده در نظر گرفته شد.
بازنشستگی رخداد مهمی در چرخه زندگی هر فردی به شمار می رود، افراد پس از سال ها تلاش و فعالیت در جهت خدمت به جامعه، بازنشسته می شوند که باید شرایط مناسبی برای آنها فراهم شود تا آنها بتوانند، زمان بیشتری را در کنار اعضای خانواده بگذرانند و به استراحت بپردازند.
بازنشستگان به دلیل افزایش سن و کاهش توانایی از گروه های آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند. مسوولان باید با برنامه ریزی صحیح، پاسخگوی نیازهای جسمی، اجتماعی و روحی آنها باشند و از آنان حمایت های لازم را به عمل آورند. آنچه در مورد بازنشستگان اهمیت فراوانی دارد، نگاه و وظیفه خانواده و مسوولان نسبت به شرایط شان است. افرادی که پس از سال ها تلاش و خدمت با کوله باری از دانش و تجربه، انتظار دارند، شان و جایگاهشان حفظ شود.


١٠:١٢ - سه شنبه ٥ شهريور ١٣٩٨    /    شماره : ٧٢٢    /    تعداد نمایش : ١١٥٢


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج